Welke zonwering heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende manieren om in de hete zomermaanden even af te koelen. De een kiest voor een airco, gaat zwemmen of eet een ijsje, en de ander wil graag een zon-bestendig huis of een stukje schaduw op het terras. Wij krijgen dan ook vaak de vraag: welke zonwering heb ik nodig? Met name rolluiken en zipscreens zorgen regelmatig voor keuze-stress. In dit artikel beschrijven we het nut van de verschillende soorten zonwering.

Rolluik of screen zonwering verschil

Verschil binnen en-buitenzonwering

Als eerste is het belangrijk om even het verschil tussen binnen en-buitenzonwering uit te leggen. Misschien spreken de termen al voor zich zelf, binnenzonwering wordt in het huis geplaatst en buitenzonwering wordt buiten het huis geplaatst. Toch is het van belang om het verschil extra toe te lichten.

Het grootste verschil zit namelijk in de efficiëntie die de zonwering biedt. Wij raden altijd aan om te kiezen voor buitenzonwering. De reden daarvoor is dat buitenzonwering uw huis veel beter beschermd tegen de hitte dan binnenzonwering. Buitenzonwering wordt buiten het huis geplaatst, dat betekent ook dat de warmte buiten uw huis blijft. Met binnenzonwering (bijvoorbeeld gordijnen) is de hitte echter al in het huis: dan heeft de zonwering al veel minder nut.

Een combinatie van beide kan natuurlijk ook! Bovendien geeft binnenzonwering vaak wel extra sfeer aan uw woning en kunt u het ook gebruiken als het niet alleen maar om de hitte gaat. Er is trouwens nog een reden waarom je zou moeten kiezen voor buitenzonwering. Door de isolerende werking van bijvoorbeeld het rolluik, blijft uw huis niet alleen maar koeler in de zomer: juist in de winter houdt het ook de warmte in huis vast. Dat scheelt weer kosten op de gas- en energierekening! Lees hier meer over de isolerende werking van rolluiken.

 

Een rolluik of screen?

Het verschil tussen rolluiken en screens is toch wel een van de meest gestelde vragen die wij krijgen. Over het algemeen is een rolluik de populairste en beste optie onder de zonweringen. Rolluiken sluiten uw raam volledig af en zijn daarom zeer efficiënt om de warmte in de zomer uit uw huis te houden. De lamellen van een rolluik hebben een isolerende werking, zoals eerder beschreven zorgt dat er dus ook voor dat in de winter de warmte juist in huis blijft. Een andere belangrijke eigenschap van een rolluik is de veiligheid die het kan bieden. Als een rolluik volledig gesloten is kan het niet meer worden opgetild, zeer effectief dus om inbrekers te weren!

Een goed alternatief voor het rolluik is een zipscreen. Een zipscreen wordt aan de buitenzijde van het kozijn geplaatst en is geschikt voor zowel zonwering als het creëren van privacy. Er zijn verschillende type doeken voor het zipscreen: de keuze hangt af van de mate waarin het doek de warmte weert en hoeveel licht het doorlaat. Een voordeel van een zipscreen is dat het goede privacy geeft! Als het screen volledig naar beneden is kun je nog wel van binnen naar buiten kijken: maar niet andersom!

Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook kunt kiezen voor een rolluik op zonne energie? Het is een duurzaam alternatief voor het originele rolluik en is makkelijk te monteren. Lees hier meer over rolluiken op zonne energie.

 

Terrasschermen en uitvalschermen

Een terrasscherm wordt ook wel een knikarmscherm genoemd. Er zijn verschillende modellen terrasschermen en de keuze die u daar in maakt hangt voornamelijk af van uw woonsituatie en persoonlijke smaak. Terrasschermen kunnen een breedte hebben van maar liefst 6 meter, de uitval is maximaal 3 meter breed! Met een terrasscherm creëer je een heerlijk schaduwplekje in je tuin en bovendien ziet het er erg stijlvol uit. Ideaal om gezellig met vrienden of familie onder te zitten tijdens een zwoele zomeravond.

Een uitvalscherm lijkt op een terrasscherm maar is bedoeld voor ramen waarbij een vrije doorloop niet mogelijk is. Ook zijn uitvalschermen zeer windbestendig: als je in de buurt van de kust woont is een uitvalscherm wellicht dus een goede keuze!

 

Markiezen

Markiezen… iedereen heeft er vast wel eens even naar gekeken. De markies is een echte blikvanger en een klassieker in het Nederlandse straatbeeld. Een markies is uitschuifbaar en de bovenkap werkt zeer effectief om de zon tegen te houden. Verder hebben markiezen nog een ander voordeel: ze hebben door het sterke frame een lange levensduur. Kortom: ben je opzoek naar een stijlvolle manier om de zon uit uw woning of bedrijfspand te werken? Dan is de markies wellicht de beste keuze voor jou!

 

Zonwering kopen bij Lykan Zonweringen

Lykan Zonweringen heeft een groot aanbod in buitenzonwering en wij bieden u uitstekende service en garantie. Al onze zonweringen zijn van hoge kwaliteit, denk bijvoorbeeld aan het heroal rolluik. Heroal is een leverancier die al jaren bekend om de perfecte kwaliteit van haar producten. Op onze website kunt u heel eenvoudig de prijs van uw zonwering berekenen. U krijgt dan direct een prijsindicatie te zien en met een paar klikken op de knop kunt u een vrijblijvende offerte aanvraag versturen.

Ons kantoor zit gevestigd in Elst, u bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen in onze showroom! Wij leveren, monteren en onderhouden zonwering in regio Gelderland en komen graag bij u langs voor een gesprek. Ook in onder andere: Arnhem, Bemmel, Zevenaar, Lent e.o. komen wij graag langs voor het leveren/monteren/onderhouden van uw zonwering.

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over het algemeen is een rolluik de populairste en beste optie onder de zonweringen

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina