Waarom je beter niet kunt kiezen voor de goedkoopste rolluiken

Als je graag een rolluik wilt laten plaatsen en al hebt gekeken naar verschillende aanbieders, heb je vast opgemerkt dat er veel verschil in de prijs kan zitten. Het is makkelijk om dan direct de goedkoopste optie te kiezen: want een rolluik is gewoon een rolluik, toch? Maar laat je hier niet misleiden, want niks is minder waar! Op het oog zal je misschien niet meteen de verschillen zien, maar eenmaal in gebruik krijgen veel mensen toch spijt van hun keuze. Er is één echt belangrijke regel voor als je een rolluik wilt kopen en dat is: goedkoop is duurkoop. In dit artikel vertellen je waarom dat zo is en leggen we uit wat de verschillen tussen rolluiken zijn.

Rolluik terrasscherm verschil . Prijs kosten rolluik zonwering laten plaatsen.

De dikte van de lamel

De dikte van een rolluik lamel bepaalt grotendeels de kwaliteit van het rolluik. Dit is dan ook de grootste reden waarom er zoveel verschil in de prijs van een rolluik kan zitten. De goedkoopste aanbieders adverteren met de kleinste kast op de markt, dit betekent vaak dat er te dunne lamellen zijn toegepast. In eerste instantie merk je daar misschien niet heel veel van, maar na een aantal jaar (of als de garantie verlopen is), gaat het rolluik snel kapot. De deklaag gaat sneller slijten, de rolluiken kraken/piepen, de lamellen golven in de geleiders of het rolluik stapelt niet meer goed. Dit zijn de meest voorkomende problemen bij rolluiken met te dunne lamellen.

De dikte van de lamel is trouwens extra belangrijk voor bredere ramen. Als de lamel te dun is en het rolluik wordt toegepast op een breder raam is het vragen om problemen. De lamellen buigen in verloop van tijd wat af en dit zorgt ervoor dat ze niet meer goed op elkaar aansluiten. Daardoor kan lichtinval ontstaan wanneer het rolluik volledig gesloten is. Kiezen voor een dikker lamel is hiervoor de oplossing.

Wist je trouwens dat de lamel van een rolluik ook isolerend werkt? In dit artikel lees je daar meer over. (klik)

Het materiaal van een rolluik + service en garantie

Ook het materiaal bepaalt de kwaliteit van het rolluik. Er zijn rolluiken van kunststof en van aluminium. Het verschil is dat aluminium zwaarder (en dus ook duurder) is dan kunststof. Aluminium rolluiken zijn zeer stevig en robuust. Deze rolluiken gaan daardoor langer mee en kunnen beter tegen een stootje.

Verder spelen service en garantie ook een rol bij de prijsbepaling van een rolluik. Let daarom goed op de kleine lettertjes (garantie termijn) en beslis welke mate van service je wenst te hebben. Er zijn een aantal grotere bedrijven op de markt die hun oog vooral op de omzet hebben gericht. Zij verkopen rolluiken en sturen de opdracht door naar een van hun lokale partners. Zij verdienen dan aan commissie, maar na een aankoop wordt de klant al gauw vergeten. Deze service, in combinatie met de lage kwaliteit van de producten hebben al veel mensen teleurgesteld. Vervolgens kloppen ze bij ons aan en zijn ze uiteindelijk op termijn twee keer zoveel geld kwijt dan nodig was. Bovendien had het een hoop hoofdpijn kunnen besparen.

De rolluiken van Lykan Zonweringen

Bij Lykan Zonweringen verkopen wij alleen rolluiken van de beste kwaliteit. Onze rolluiken zijn van heroal, een Duitse producent die bekend staat om de geweldige kwaliteit van haar producten. Heroal rolluiken zijn de Lamborghini’s van zijn soort, maar dan wel voor een eerlijke en nog steeds betaalbare prijs. Bovendien bieden wij u uitstekende service en geven wij goede garantie op al onze producten. De klant is bij ons écht koning en wij zijn een luisterend oor en denken graag met u mee. Met onze rekentool kunt u heel eenvoudig de prijs van uw rolluik berekenen. U ziet dan direct een prijsindicatie. Daarna kunt u met een paar klikken binnen 1 minuut een altijd vrijblijvende offerte aanvragen, we zullen dan kijken wat we voor u kunnen betekenen!

Wij zitten gevestigd in Elst. Dat ligt tussen Nijmegen en Arnhem in. U kunt daar altijd langskomen en een kijkje nemen in onze showroom. De koffie staat al klaar! Wij leveren en monteren rolluiken, maar ook andere zonwering in regio Gelderland. Denk hierbij aan plaatsen zoals: Arnhem, Zevenaar, Bemmel, Huissen, Lent, Heteren, Oosterhout en meer.

Heeft u verder nog vragen of kunnen we ergens anders mee helpen? Wij zijn op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 te bereiken op (0)481 358 623. U kunt ook een eenvoudig een bericht achterlaten via het contactformulier of mailen naar info@lykanzonweringen.nl

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

De goedkoopste aanbieders adverteren met de kleinste kast op de markt, dit betekent vaak dat er te dunne lamellen zijn toegepast.

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina