Een rolluik op zonne energie: 5 redenen waarom je er een zou moeten hebben

Als je weleens naar buiten kijkt tijdens het autorijden, is het je vast een keer opgevallen: op sommige plekken langs de snelweg zijn de ooit lege weilanden, omgetoverd tot een blauwe zee van zonnepanelen. Maar ook hele woonwijken kleuren vanaf boven langzaam blauw: Nederland verduurzaamt en zonne energie is razend populair. Ook de zonwering branche draagt zijn steentje bij en het beste voorbeeld daarvan is misschien toch wel een rolluik op zonne energie. Maar wat houdt dat in? Wat is het verschil met een standaard rolluik? En waarom zou je voor een rolluik op zonne energie moeten kiezen? In dit artikel geven wij je 5 redenen die je hopelijk meer inzichten kunnen geven voor als je er over nadenkt om een rolluik op zonne energie aan te schaffen.

Rolluik op zonne energie

De 5 redenen om een rolluik op zonne energie aan te schaffen

  1. Energiebesparend en duurzaam bezig 

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden. Je had deze reden deze misschien zelf al kunnen bedenken, maar als je kiest voor een rolluik op zonne energie bespaar je niet alleen maar op je energiekosten, je bent ook nog eens duurzaam bezig. En of je dat nu wel of geen belangrijk thema vindt, het draagt in ieder geval bij aan een ‘gezonde aarde’. Maar de kosten die je bespaart zijn natuurlijk ook mooi meegenomen. Al helemaal nu de gas- en energierekening wéér duurder is geworden. Bovendien bespaar je met ieder soort rolluik (dus ook de standaard rolluiken) al veel kosten. Rolluiken werken namelijk isolerend en houden je huis warm in de winter. Hier hebben we echter een ander artikel voor geschreven, die kun je hier lezen: 

Lees: Waarom zijn rolluiken zo geweldig voor in de winter? 

  1. Geen bedrading en gaten in de muur 

De tweede reden is wat praktischer van aard. Omdat een rolluik op zonne energieniet verbonden is met het stroomnet, hoeven er ook geen kabels aangesloten te worden. Dat betekent niet alleen maar minder bedrading, er hoeft ook geen gat meer in de muur geboord te worden.  

  1. Tijdbesparende montage 

En omdat een rolluik op zonne energie helemaal draadloos is, is het ook relatief eenvoudig te monteren. Met een aantal schroeven zit het rolluik al goed vast. Daardoor blijft dus niet alleen je muur van een gat bespaard, maar je bespaart zelf ook op de uren die nodig zijn voor montage. De montagekosten voor het installeren van een rolluik op zonne energie zullen dus gegarandeerd lager uitvallen dan de montagekosten voor het installeren van een standaard rolluik.  

  1. Veiligheid 

Een rolluik op zonne energie is zeer veilig. Zodra het rolluik helemaal gesloten is, kan het niet meer worden opgetild. En ook in het geval van een stroomuitval of brand zal het rolluik gewoon blijven werken. Een rolluik op zonne energie biedt dus veel veiligheid.  

  1. De zon hoeft niet altijd te schijnen, het rolluik werkt altijd 

Tja, we leven in Nederland en dat betekent dus ook dat we wat vaker te maken hebben met bewolking, donkere dagen en regen. Het klimaat van de Costa Del Sol zullen we hier niet zo snel krijgen en daarom is het belangrijk dat een rolluik op zonne energie ook gewoon blijft werken tijdens de bewolkte dagen. Gelukkig laadt de accu van een rolluik op zonne energie al goed op met normaal daglicht. Daardoor kun je het hele jaar door gebruik maken van het rolluik! 

Een rolluik op zonne energie is duurzaam en praktisch 

Een rolluik op zonne energie is dus de perfecte keuze als je opzoek bent naar een duurzaam, praktisch en kostenbesparend rolluik. Het rolluik biedt veel veiligheid, werkt het hele jaar door en is in de toekomst misschien wel net zoals die blauwe daken van nu, het standaard model in de Nederlandse straten. 

 

Een rolluik op zonne energie kopen bij Lykan Zonweringen 

Wij verkopen, monteren en onderhouden rolluiken op zonne energie. Al onze rolluiken zijn van hoge kwaliteit en wij bieden uitstekende service en garantie. U kunt op onze website heel eenvoudig en snel een prijsindicatie krijgen en een gratis een offerte aanvraag versturen. Heeft u nog vragen of wilt u graag nog meer informatie over een rolluik op zonne energie? Laat dan een berichtje achter via het contact formulier of bel ons op +31 481 358 623. We helpen u graag verder! 

 

Wij leveren en monteren rolluiken op zonne energie in regio Gelderland. Ons kantoor zit in Elstmaar wij zijn ook actief in onder andere de volgende regio’s: 

Gent, Lent, Oosterhout, Arnhem (schuitgraaf), Valburg Driel, Huissen, Duiven, Zevenaar. Beek-Ubbergen, Renkum, Heteren en meer.  

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een rolluik op zonne energie is dus de perfecte keuze als je opzoek bent naar een duurzaam, praktisch en kostenbesparend rolluik.

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina