Waarom zijn rolluiken zo geweldig voor in de winter?

Er is een ware run op zonweringen. Dat schreef de Gelderlander op 8 Augustus vorig jaar. Niet gek, want het wordt steeds warmer in Nederland. Zo bleek uit het artikel dat mensen in Arnhem al lang op hun rolluiken of andere zonweringen hebben moeten wachten. Dat is wel balen in de zomer, want tijdens echte hitte kunnen met name rolluiken voor veel verkoeling in huis zorgen. Maar hoe zit dat in de winter? Je denkt er misschien niet meteen aan, maar rolluiken zijn een geweldige oplossing voor ieder seizoen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.  

Rolluiken isolatie Elst Arnhem

Rolluiken werken isolerend

Veel mensen denken bij de termen ‘zonwering’ en ‘isolatie’ niet meteen aan een verband. Het ene houdt je koel tijdens de warmste zomerdagen en het andere zorgt ervoor dat je in je huis op een lekker kamer temperatuurtje de winter doorkomt. Maar deze twee woorden gaan hand in hand samen. Want net zoals het isolatiemateriaal tussen je muren de warmte vasthoudt in de winter, houdt het ook de koude lucht vast in de zomer. Voor een rolluik werkt dat idee precies hetzelfde! 

Hoe werkt dat dan? 

De lamellen van een rolluik hebben een isolerende schuimlaag. Zodra je het rolluik naar beneden haalt, ontstaat er een ruimte tussen het raam en het gesloten rolluik. In deze ruimte bevindt zich koude lucht in de zomer, en warme lucht in de winter. Dat betekent dat je met een rolluik dus ook je ramen kunt isoleren. Het verdubbelt zelfs ongeveer de isolatiewaarde van je raam. In de zomer geeft een rolluik al gauw 6 graden verkoeling voor in het huis. En in de winter blijft het door die isolerende laag dus een stuk warmer.  

Voordelen 

En extra warmte tijdens de winter is geen overbodige luxe. De recente gasprijs stijging is voor veel mensen een extra last die ze liever niet zouden hebben. Het aanschaffen van een rolluik kan een zeer goede oplossing zijn. Rolluiken zijn een duurzame oplossing voor het creëren van warmte in de winter en het haalt de maandelijkse kosten die je aan gas kwijt bent omlaag. Bovendien zijn rolluiken stijlvol, praktisch en sinds kort zijn er ook rolluiken op zonne-energie. Als je écht voor een duurzame oplossing wilt gaan is dat dus de beste keuze!

Rolluiken kopen bij Lykan Zonweringen

Er is dus genoeg reden om een rolluik aan te schaffen. Het hoeft niet eens zo veel te kosten, al helemaal niet als je het afweegt tegen de kosten die je zou kunnen besparen op de gas-en energierekening. Mocht je nu overwegen om een rolluik aan te schaffen, is het wel belangrijk om te weten dat er groot verschil zit tussen de kwaliteit van aanbieders. In het geval van zonwering geldt voornamelijk de regel: goedkoop is duurkoop. De goedkoopste rolluiken zijn ook altijd van goedkoop materiaal. Dat zorgt er niet alleen maar voor dat de isolerende werking wegvalt, ze gaan ook nog eens snel stuk. De service en garantie is bij bepaalde aanbieders daarna ook ver te zoeken. 

Lykan zonweringen levert rolluiken van de beste kwaliteit en ook nog eens voor een eerlijke en betaalbare prijs. Onze rolluiken zijn van Heroal een leverancier die al generaties lang bekend staat voor kwaliteit. De rolluiken gaan lang mee en tevens bieden wij u uitstekende service, garantie en onderhoud. U kunt op onze website eenvoudig de prijs berekenen voor een rolluik, dan ziet u meteen een prijsindicatie en kunt u gratis een offerte aanvragen.  

 

Het kantoor van Lykan zonweringen en onze showroom bevindt zich in Elstdat ligt tussen Arnhem en Nijmegen in. Woont u in de buurt van Arnhem en wilt u graag een rolluik kopen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. We komen ook graag bij u langs voor een eventuele inmeting en kennismakingsgesprek. Verder leveren en monteren wij rolluiken in regio Gelderland. Denk daarbij aan plaatsen zoals: Bemmel, Huissen, Renkum en Zevenaar. Ook buiten deze regio willen we u graag helpen!  

Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier, of vraag eenvoudig een gratis offerte aan. 

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

In de zomer geeft een rolluik al gauw 6 graden verkoeling voor in het huis. En in de winter blijft het door die isolerende laag dus een stuk warmer. 

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina