Alles wat je moet weten over een zipscreen als zonwering

Als je er over nadenkt om zonwering te kopen voor je huis, ben je misschien geneigd om voor de donkerste optie te kiezen. Die houdt immers de zon tegen en zorgt voor verkoeling. Maar als je een energie-efficiënte zonwering wilt die het licht tegenhoudt en overdag toch natuurlijk zonlicht toelaat, dan is er ook een andere optie. Namelijk een zipscreen. Hoewel het in sommige situaties wel beter kan zijn om een ruimte helemaal donker te maken, bijvoorbeeld in een slaapkamer, is dat niet altijd het geval. Een zipscreen is dan de ideale oplossing. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt voor als je een zipscreen wilt kopen.

zipscreen heroal vs z

Wat is een zipscreen?

Een zipscreen is een oprolbaar rolgordijn dat in enkele seconden kan worden neergehaald. Het bestaat uit een aluminium omkasting, geleiders en het screendoek die zacht licht creëert als het gesloten is. Het mooie aan dit type rolgordijn is zijn veelzijdigheid; je kunt veranderen hoeveel of weinig privacy of licht je wilt, afhankelijk van je stemming! In tegenstelling tot traditionele rolgordijnen zijn zipscreens zo gemaakt dat ze maximale bescherming bieden tegen warmtetoename tijdens de zomermaanden, terwijl ze nog wel een klein gedeelte van het natuurlijke licht doorlaten. Je kunt dan nog steeds naar buiten kijken!

Hoe verduisterend is een zipscreen?

De lichtfilterende laag op een zipscreen zorgt ervoor dat een groot gedeelte van het zonlicht wordt gefilterd. Bovendien wordt ook de UV straling tot wel 95% afgezwakt. Je kunt kiezen hoeveel licht je binnen wilt laten komen. Het precieze percentage varieert van merk en model, maar over het algemeen liggen de meer ondoorzichtige opties rond de 30-40%, terwijl de lichtere tot 70% van het licht toelaten.

Hoe krijg ik een maximaal effect van mijn zipscreen?

Zipscreens zijn verkrijgbaar met zowel interne als externe bediening, dus behalve door ze met de hand naar beneden te trekken, kunnen ze ook elektrisch bediend worden. Als je een mooi uitzicht buiten je raam hebt, hoef je de zipscreen niet helemaal te bedekken. Je kunt de zipscreen zo instellen dat het licht tegenhoudt wanneer je dat wilt, en het na zonsondergang weer openzetten als dat nodig is.

Het doek van een zipscreen

Het doek van een zipscreen is samengesteld uit polyvinylchloride glasvezel. Ook zijn de doeken gecoat met PVC. Dit maakt het materiaal zeer robuust en duurzaam. Bovendien helpen de doeken om inkijk van buitenaf te verminderen. De doeken hebben ook een brandvertragende functie. Dit verhoogt de veiligheid van een zipscreen in geval van brand.

Hoe onderhoud ik mijn zipscreen?

Zipscreens zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze meestal alleen uit een aluminium omkasting + het screendoek bestaan. Je hoeft ze alleen maar af te vegen met zeep of speciaal daarvoor gemaakte doekjes; maar gebruik nooit wasmiddelen of chemicaliën!

Een zipscreen kopen bij Lykan Zonweringen

Een zipscreen biedt dus goede verduistering terwijl je nog wel steeds naar buiten kunt kijken, bovendien houdt het tijdens de zomermaanden de warmte goed tegen. Het laat zo veel of zo weinig licht binnen als je wilt, afhankelijk van de mate van ondoorzichtigheid die je kiest. En vergeet niet; als de zipscreens eenmaal naar beneden zijn, werken ze ook uitstekend tegen lawaai!

 

Wij verkopen, monteren en installeren zipscreens van hoge kwaliteit in regio Gelderland (Elst, Arnhem en omgeving). Onze zipscreens zijn van Heroal. Het Heroal VS Z zipscreen is de beste keuze als u opzoek bent naar dit type zonwering. De Heroal screens zijn zeer weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Op onze website kunt u snel een prijsindicatie krijgen en een vrijblijvende offerte aanvragen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor vragen over zonwering via het contactformulier of bellen naar: 048 1358 623.

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

De lichtfilterende laag op een zipscreen zorgt ervoor dat een groot gedeelte van het zonlicht wordt gefilterd. Bovendien wordt ook de UV straling tot wel 95% afgezwakt.

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina