Rolluik of zipscreen: wat is het verschil?

Rolluiken en zipscreens zijn twee van de meest populaire zonweringen voor woningen. Zowel rolluiken als zipscreens zijn een effectieve manier om de zon te weren, maar toch zijn er enkele verschillen tussen de twee. In dit artikel bespreken we die verschillen, zodat je kunt uitzoeken welke voor jou het beste is!

Rolluik of screen? De verschillen

Het verschil tussen rolluiken en zipscreens

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een type zonwering dat gemaakt is van aluminium lamellen. Als het rolluik helemaal dicht is, laat het geen licht meer door. Een rolluik werkt dus zeer verduisterend. En omdat de lamellen van het rolluik volledig sluiten, kan je ook niet meer naar buiten kijken. Rolluiken zijn er zowel in handbediende als in geautomatiseerde uitvoering, waarbij geautomatiseerd tegenwoordig de populairste optie is vanwege het gebruiksgemak! De isolerende lamellen van de rolluiken helpen ook om lawaai te verminderen. Daarom worden rolluiken vaak gebruikt in slaapkamers, omdat ze én een volledig verduisterend effect geven, én geluiden dempen die je normaal gesproken wakker zouden houden.

Wat is een zipscreen?

Een zipscreen is een type zonwering met een gaasachtig doek dat je naar beneden of naar boven kunt oprollen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het een automatische “rits”, waardoor ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Een zipscreen bevestig je direct onder je raamkozijn – dat kan aan beide kanten! Een van de fijne dingen van zipscreens is de flexibiliteit die ze bieden: ze zijn er zowel in handbediende als automatische versies, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je woning past. Terwijl rolluiken een volledig verduisterend effect geven, verduisteren zipscreens je kamer ook, maar wel in mindere mate. Door het materiaal van een zipscreen kun je nog steeds naar buiten kijken en krijg je ook nog steeds natuurlijk licht binnen. Als een zipscreen aan de buitenkant van je raam gemonteerd is, kan het ook nog frisse lucht doorlaten. Met een rolluik kan dat niet.

Wat is beter? Een rolluik of een zipscreen?

Zowel rolluiken als zipscreens zijn goede manieren om de zon te weren. Dus als je de warmte uit je huis wilt houden, dan zijn beide opties geschikt. Maar als je naast de warmtewerende functie ook verduistering en geluidsisolatie zoekt, dan zijn rolluiken waarschijnlijk een betere optie dan zipscreens, omdat ze volledig sluiten. Er is geen enkele kans dat er licht doorkomt (terwijl het met zipscreens moeilijker is om 100% duisternis te krijgen). Als dit je echter niet stoort – of het misschien zelfs als een voordeel ziet – dan is het slim om te kiezen voor een zipscreen. Wat lawaai betreft zijn zowel rolluiken als zipscreens effectief, want ze helpen geluiden van buiten te dempen (al is het effect meer uitgesproken bij rolluiken). Een ander verschil is dat rolluiken inbrekers kunnen weren, een rolluik kan namelijk niet meer worden opgetild wanneer het volledig is gesloten. Beide opties zijn uiteindelijk een goede manier om je huis koel te houden.

Wat is de prijs van een rolluik? En wat is de prijs van een zipscreen?

Zowel rolluiken als zipscreens zijn betaalbare type zonweringen, de prijs hangt echter heel erg af van het merk en de kwaliteit. De goedkoopste aanbieders van rolluiken bijvoorbeeld, adverteren met de kleinste kast op de markt. Daardoor heeft het rolluik te dunne lamellen en met gevolg dat ze eerder vroeger dan later al kapot gaan. We hebben een apart artikel geschreven over het verschil tussen duurdere en goedkope rolluiken, die lees je hier.

Wij verkopen rolluiken en zipscreens van de beste kwaliteit op de markt. Deze producten zijn gemaakt door Heroal. Heroal is een merk dat bekend staat om de merkwaardige kwaliteit van de producten die ze produceren. Een rolluik kopen bij Lykan Zonweringen is al mogelijk vanaf €525, een Zipscreen vanaf €637. U kunt heel makkelijk de prijs van onze producten berekenen in onze webshop. Daarna kunt u eenvoudig en altijd vrijblijvend een offerte aanvraag versturen, alles binnen 2 minuten geregeld!

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen! Heeft u verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op en stuur een mailtje naar info@lykanzonweringen.nl. Bellen kan natuurlijk ook op: 0481 358 623. We denken graag met u mee!

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zowel rolluiken als zipscreens zijn goede manieren om de zon te weren. Dus als je de warmte uit je huis wilt houden, dan zijn beide opties geschikt.

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina