Knikarmschermen: wat moet je weten?

Knikarmschermen zijn speciaal ontworpen om de beschikbare ruimte op je terras optimaal te benutten. Zo kun je bijvoorbeeld schaduw creëren op het terras en tegelijk verschillende meubels onder het scherm plaatsen. Een knikarm zonnescherm is dus perfect als je maximale bewegingsvrijheid op je terras wilt. In dit artikel geven alle informatie die je nodig hebt als je er over nadenkt om een knikarmscherm te kopen.

Terrasscherm plaatsen Arnhem Elst en prijs berekenen montage

Alles over knikarmschermen

Wat is een knikarmscherm?

De naam “knikarmscherm” komt van de knik die de balk maakt bij het in- en uitvouwen van het scherm. Bovenaan zit een rol, met een doek eromheen gewikkeld. Je kunt onder het knikarmscherm zitten om nog steeds lekker van het weer te genieten, dit kan niet met een uitvalscherm.

Welke soorten knikarmschermen zijn er?

Je kunt kiezen uit twee soorten knikarmschermen: 2-buis en 3-buis knikarmschermen. Bij een 2-buis systeem zijn er twee afzonderlijke armen die aan de buitenkant van het scherm bevestigd zijn. Bij een 3-buis systeem worden minstens drie verschillende armen gebruikt.

Het belangrijkste voordeel van systemen met drie buizen is dat ze veel duurzamer zijn dan systemen met twee buizen. Hierdoor kunnen systemen met drie buizen een maximale breedte bereiken van wel 16 meter, terwijl systemen met twee buizen slechts een maximale breedte van 5 meter kunnen bereiken.

De voordelen van een knikarmscherm

Het grootste voordeel van een knikarmscherm is dat het altijd schaduw geeft op je terras/balkon. Zelfs op de meest broeierige dagen is het scherm groot genoeg om schaduw en comfort te bieden aan jou en je gasten! Je kunt de hoek van de luifel naar wens instellen.

Een knikarmscherm kan ook voor extra verlichting op je terras zorgen. Bij sommige modellen zitten de lampen in de cassette. Ze worden goed geïnstalleerd, zodat ze helemaal niet opvallen. Daardoor kun je nog licht zien als de zon al een tijdje onder is.

Een knikarmscherm neemt praktisch geen plaats in en is vaak te verkiezen boven een serre omdat het niet zoveel ruimte inneemt! Je kunt er gewoon onderdoor blijven lopen. De armen zitten net onder het schermdoek.

Lekker voor in de avond

Wil je tot laat in de avond op je terras kunnen ontspannen en overdag de schaduw opzoeken? Dan is een knikarmscherm een geweldige oplossing. Overdag wordt de warmte die het scherm opvangt er ’s nachts onder afgegeven. Dit zorgt ervoor dat je terras zowel overdag als ’s nachts een aangename temperatuur heeft!

Heb je geen achtertuin, maar alleen een klein balkon of terras – dan is het kopen van een knikarmscherm misschien niet de beste optie voor je. Je moet aan elke kant van het toestel wat ruimte laten, zodat het vrij kan bewegen zonder belemmering door andere voorwerpen zoals meubels, planten, buitenlampen, etc.

Knikarmscherm kopen? Dit moet je weten!

Wil je deze zomer ontspannen onder een knikarmscherm? Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden. Knikarmschermen zijn er in overvloed, en de keuze is ruim. Houd daarom bij de keuze van een knikarmscherm rekening met de volgende factoren.

Uitval en breedte van het knikarmscherm

Een knikarmscherm biedt meer ruimte dan een gewoon zonnescherm, omdat er geen palen zijn die de vrije beweging op het terras of ervoor belemmeren. Je kunt kiezen uit verschillende maten en vormen, afhankelijk van hoeveel oppervlakte je met het schermdoek wilt bedekken.

De breedte en de uitval van een knikarmscherm worden voor een deel bepaald door de wand waarmee het verbonden is. Voor de bevestiging van schermen worden vaak chemische bevestigingsmiddelen gebruikt. De kracht die een muur kan opvangen wordt in het algemeen bepaald door de hoogte van de muur, en hij moet goed gemetseld zijn. Als aan alle eisen voldaan is, zullen er bij de montage geen problemen optreden.

De breedte van het knikarmscherm is ook een belangrijke factor. Een 2-buis systeem werkt goed voor een luifel met een breedte tot 5 meter. Je hebt een 3-buis systeem nodig als je een luifel van minstens 6 meter breed wilt.

De montage van een knikarmscherm

Het kan moeilijk zijn om een knikarm zonnescherm te monteren, en dat brengt een aantal gevaren met zich mee. Als je je gevel niet goed ophangt, kan hij aanzienlijke schade oplopen. Daarom raden we altijd aan een vakman in te schakelen om een knikarmscherm te installeren vanwege de kans op schade aan de gevel van je gebouw.

Welk soort schermdoek is het beste voor een knikarmscherm?

Het antwoord is niet zo eenvoudig als je zou denken. Het beste schermdoek voor je knikarmscherm hangt af van de hoeveelheid privacy die je nodig hebt, hoeveel zonlicht of zonnewarmte je moet tegenhouden en of je licht door het doek gefilterd wilt hebben. Vraag de specialist voor advies, zij kunnen het beste helpen. Bij Lykan Zonweringen geven wij u graag gratis en vrijblijvend advies!

Vragen over knikarmschermen

Hebben knikarmschermen onderhoud nodig?

Ja! Nadat ze opgehangen zijn zullen ze na verloop van tijd waarschijnlijk iets doorhangen bij gebruik, dus zorg ervoor dat alle kantelverstellers goed afgesteld zijn bij de installatie of indien nodig daarna. Als er koorden of verbindingen loskomen neem dan onmiddellijk contact op met een professionele installateur, want dit zijn geen gemakkelijke reparaties om zelf te doen. Eén ding dat echter kan helpen om doorhangen te voorkomen is ze regelmatig schoonmaken (als er vuil ophoopt).

Wat is de prijs van een knikarmscherm?

De prijs voor een knikarmscherm kan variëren, afhankelijk van de grootte, de kenmerken, en het soort scherm dat je kiest. Over het algemeen zijn knikarmschermen duurder dan traditionele jaloezieën of rolgordijnen, maar ze bieden een aantal voordelen die de investering waard kunnen zijn. Praat met een gekwalificeerde specialist in raamdecoratie om uit te zoeken welke optie voor jouw huis het beste is.

Blokkeren knikarmschermen al het licht?

Nee – hoewel ze goede privacy en bescherming tegen de zon bieden, zal er toch nog wat licht door het weefsel van een knikarmscherm vallen. Als je je inkijk helemaal wilt verduisteren, kun je overwegen om een buitenzonwering zoals rolluiken te gebruiken in combinatie met je knikarmscherm.

Heb ik een bouwvergunning nodig voor een knikarmscherm?

In de meeste gevallen heb je geen bouwvergunning nodig voor een knikarmscherm, omdat ze eerder als een ‘installatie’ dan als een ‘constructie’ worden beschouwd.

Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?

Deze type zonweringen lijken veel kenmerken gemeen te hebben. Ze hebben echter twee totaal verschillende doelen. Het belangrijkste onderscheid is dat een knikarmscherm ontworpen is om onder te zitten, terwijl dit bij een uitvalscherm niet het geval is. Knikarmschermen worden vaak gebruikt in achtertuinen voor zonwering op het terras. Voor zonwering aan de binnenkant wordt een uitvalscherm gebruikt. Dit type zonwering zie je dan ook in flats, kantoorgebouwen, balkons, en voortuinen.

Een knikarmscherm kopen bij Lykan Zonweringen

Bij Lykan Zonweringen verkopen, installeren en onderhouden wij knikarmschermen in regio Gelderland. Ons kantoor en showroom zit gevestigd in Elst, u bent van harte welkom om eens langs te komen. De koffie staat al klaar! Naast knikarmschermen verkopen wij ook andere soorten zonwering. Wij leveren en monteren in regio Elst en omstreken. Denk hierbij aan plaatsen als (maar niet beperkt tot): Arnhem, Bemmel, Lent en Zevenaar. Heeft u nog vragen over knikarmschermen of over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op (Whatsapp: 06-39467668)! We helpen u graag.

Vond je dit bericht leuk? Deel het met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het grootste voordeel van een knikarmscherm is dat het altijd schaduw geeft op je terras/balkon.

Bekijk onze zonweringen

Bereken eenvoudig je prijs en ontvang een gratis offerte
Geïnteresseerd of vragen?

Je kunt niks kopiëren op deze pagina